Tippjeinkkel könnyebb, mint gondolná

Zenével könnyebb a fogmosás

Zenével könnyebb a fogmosás

Tudtad? Zenével könnyebb a fogmosás. Van kedvenc dala a kisbabádnak, gyermekednek? Hallgassatok zenét fogmosás közben így szórakozássá válhat a fogak ápolása.

Fogmasszázs

Fogmasszázs

A babák számára megkönnyebbülést hozhat a fogfájós időszakban, ha az ínyt enyhén masszírozzák a szülők az ujjukkal. Erre a célra fejlesztettük ki az ujjra húzható fogkefét, amelyet a Nenedent®-Baby tanuló szettel együtt vásárolhatnak meg a szülők. A szilikonból készült puha fogkefe lehetővé teszi az első érzékeny fogacskák előtörésének segítését és kíméletes tisztítását.

Mondókákkal könnyebb a fogmosás is!

Mondókákkal könnyebb a fogmosás is!

A gyermekének nem a kedvenc időtöltése a fogmosás? A fogmosó mondókák és dalok lehet az ellenszer, amivel szórakozássá válhat az egész család számára a fogak ápolása:

Fogat mosok reggel, délben
S este, mikor jön az álom
A gonosz kis fogmanókat
Fogkrémemmel lesikálom

Alul, fölül megdörzsölöm
Körkörösen, oda-vissza
Meleg vízzel kiöblítem
Fogsorom már fehér, tiszta.
Magyar CsillaMég több mondóka és mese
Elektromos tisztítás

Elektromos tisztítás

Sok gyermek számára szórakoztatóbb az elektromos fogkefével való fogmosás mint a hagyományos társával. Amíg gyermekeink szórakoznak fogmosás közben, szülőként megnyugodhatunk, hiszen kutatások sora igazolja, hogy azok az elektromos fogkefék, amelyek forgófejjel rendelkeznek sokkal hatékonyabban tudják felvenni a harcot a baktériumokkal.

Fogmosás együtt

Fogmosás együtt

Együtt minden könnyebb. Minden kisgyerek utánozza a szüleit, ezért a legegyszerűbben úgy tudjuk rászoktatni őket a rendszeres fogmosásra, ha velük együtt csináljuk mi is. Az esti és a reggeli tisztálkodás játékos részévé tegyük a fogmosást, így nem fogja kényszerként megélni, és ha tetszik neki, már Ő fogja kérni, hogy mossuk meg a fogacskáit. Ha van nagyobb testvér a családban, akkor még könnyebb a dolgunk, valószínűleg hamarabb fog kedvet kapni, ha sokszor látja a testvérét fogat mosni.

Hagyjuk meg a választást!

Hagyjuk meg a választást!

A „saját”/„enyém” szónak mágikus ereje legkésőbb a második születésnap körül jelenik meg. Engedjük gyermekünknek, hogy saját fogkefét válasszon magának. Adjunk választási lehetőséget gyermekünknek a fogkefék közül és engedjük, hogy a kasszához vigye és kifizesse.

Lelki okok

Lelki okok

Ha a körömrágás már állandósult, több ok lehet a háttérben. A leggyakrabban így reagál a gyermek az iskolai vagy otthoni konfliktusokra: nem halad a tanulásban, ez elkeseríti, a szülők elváltak vagy egyszerűen nincs idejük – az okok többfélék lehetnek. Ilyen esetekben könnyebbséget és megnyugvást jelenthet a körömrágás. A szidalmazás a legkevésbé sem segít. Bölcsebb dolog arra rájönni, hogy pontosan mi is bántja a gyermeket. Meghallgatni, időt szánni rá, megértést tanúsítani – ezek jobban segítenek a „kis körömrágóknak”. Nehezebb esetekben gyermekpszichológussal is lehet értekezni: Ha a nehézségek elhárulnak, abbamarad a körömrágás is.

Játékkal a helyes fogmosásért

Játékkal a helyes fogmosásért

Játszva tudatosíts gyermekedben a helyes fogmosást, színezettek együtt tanulás közben. A Nenedent színezőt innen töltheted le.

Letöltés