Tanácsok szakértőinktől

Kezdődik a fogzás? Tegyük könnyebbé

Kezdődik a fogzás?
Tegyük könnyebbé

Az állandó rágcsálással a kicsi ellensúlyozza az ínyét belülről feszítő nyomást, így enyhítve a viszkető, fájó érzést. A fog fokozatos előretörésével azonban a fájdalom egyre erőteljesebbé válik. Ezen a problémán egy helyileg alkalmazható fogzáskönnyítő sokat segíthet. Ezek többsége gél formájú, ami praktikus, mert jól tapad, a fogíny érintett területére könnyen felvihető és jól bemasszírozható. Fontos, hogy a nehezebb napokban legyünk velük türelmesek, foglalkozzunk velük többet, próbáljuk meg elterelni a figyelmüket az állandó feszítő, kellemetlen érzésről.

DentinoxDentinox® szakértői csoport
Letöltöm a fogzási kisokost!
Játékos tanulás már a kezdetektől

Játékos tanulás már a kezdetektől

A szülőknek már az első fogaktól fontos figyelniük gyermekük szájhigiénéjére. Különösen alkamas erre a célra az ujjra húzható masszírozó fogkefe, amivel gyengéden ápolhatják az első fogacskákat. Csak az a fontos, hogy gyermeke már ekkor játékosan tanuljon: a rendszeres tisztítás a mindennapi élet része.

DentinoxDentinox® szakértői csoport
Félelem a fogorvostól

Félelem a fogorvostól

Majdnem minden gyermek fél a fogorvostól. De ennek nem kell így lennie. Ha a gyermeke pozitív tapasztalatokkal távozik a fogorvostól, megdicsérik, hogy szépek a fogai, akkor nem fogja a fogorvosi látogatásokat stresszel párosítani. Ez a fogak megfelelő ápolásával érhető el. Tanácsoljuk, hogy minél előbb kezdjék el a gyermek fogorvoshoz a látogatást, hogy megszokja a fogászati környezetet, így a későbbiekben sem alakul ki félelemérzet.

DentinoxDentinox® szakértői csoport